top of page
  • Sofie De Keyser

Watch and learn

Bijgewerkt op: 21 okt. 2021


"Je huis opruimen met een coach? Dat doe je toch gewoon zelf. Heb ik van mijn moeder geleerd, hoor. Daar is toch geen coach voor nodig!"


Een veel (gedacht) gehoord commentaar op mijn business. En ik begrijp de uitspraak echt wel.


Ook ik heb het geleerd van mijn mama. Ik had als kind al een grote interesse in structuur, orde, systemen, organisatie, duidelijkheid. En ons mama ruimde graag op. Het gaf haar mentale rust. Dat triggerde mij enorm.


Elke schoolvakantie werd een ander deel van het huis aangepakt. En ook in de week had zij heel wat systemen ontwikkeld om haar huishouden vlot te laten draaien. Ik zag hoe zij dat deed, ze was mijn voorbeeld en ik kreeg er snel zelf ideeën over. Ze nam ons ook bij de hand en legde uit hoe je sommige zaken best aanpakt. Ze vond het belangrijk dat we zelfstandige kinderen zouden worden, die van aanpakken weten en hun verantwoordelijkheid nemen. (zeker niet alleen op het vlak van opruimen en organiseren)


Maar goed, het feit dat ze het ons zo geleerd heeft, zegt iets over haar interesse en talenten, en zeker ook over die van mij. Ze had het ons niet kunnen leren, als ze er zelf niet goed in was, als ze er zelf niet blij van werd. En ik zou er ook niet zo veel van opgepikt hebben als het me niet prikkelde.


Er zijn veel voorwaarden te vervullen opdat de uitspraak hierboven zou kloppen.

1 ding is voor mij intussen wel duidelijk. Heel wat mensen hebben het NIET van hun moeder geleerd. Omdat ze het niet kon. Omdat ze er zelf een hekel aan had. Omdat ze er geen tijd voor had. Omdat ze andere prioriteiten had. Omdat ze meer met overleven bezig was. Omdat ...

Het maakt op zich niet uit. En het is niet goed of niet slecht.

Wat ik jou wil zeggen, het is niet omdat je het nooit geleerd hebt en je hebt daar vandaag wel last van, dat je het nu niet meer kan leren. HET IS NOOIT TE LAAT OM DINGEN TE LEREN! En al zeker niet als ze je leven zo veel eenvoudiger, moeitelozer en makkelijker kunnen maken.


Waar je ook mee worstelt, ik ben er een krak in om systemen te vinden die bij jou en je gezin passen, waar je elke dag van profiteert en die goed vol te houden zijn. Na mijn bezoek zal je leven (echt waar!) nooit meer hetzelfde zijn.
PS: Wil je geen enkele blogpost missen?
Heb je graag op geregelde tijdstippen inspiratie over dit onderwerp?
Schrijf je dan meteen hier in. Uitschrijven kan altijd.
opruimen_kiezen_minder_overzicht_structuur_routine_chaos_meertijd_geld_besparen_systemen_exclusief_proactief_leiderschap_rust_efficiënt_gemakkelijk_leven

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page