top of page
  • Sofie De Keyser

Een planning volgen in het weekend? No way!

Bijgewerkt op: 21 okt. 2021

Word jij ook soms wakker met een hoofd vol plannen en ideeën om te doen die dag? Als dat in het weekend is, gebeurt het dan ook wel eens dat er van al die to do's maar weinig terecht komt? Terwijl je ze echt wel wil doen.


Je laat de dag dan komen zoals hij komt, het is tenslotte weekend.

Dat heb je wel verdiend na zo'n zware werkweek. Je speelt wat met de kinderen of doet een terrasje bij mooi weer, maar intussen denk je wel heel de tijd aan wat je allemaal nog wou doen en aan de gevolgen van je uitstel. Soms heb je wel genoeg discipline en zet je je (ondanks dat welverdiende weekend en de bijhorende 'rust') toch aan 'je taakjes', maar kan je je niet concentreren, want ja, welke leuke activiteiten ben je intussen allemaal aan het missen?

Aan het eind van de dag ben je dan super gefrustreerd. Want je plannen zijn niet of (naar jouw gevoel) onvoldoende uitgevoerd én je hebt ook niet écht genoten van de zogenaamde qualitytime ...


Herkenbaar?

Je kan dit oplossen door ook in het weekend een planning te maken, met expliciet tijd voor 'moetjes' en 'magjes'. Een planning waarin je heel duidelijk tijd voorziet voor de 'to do's' die je wil afvinken. Zorg ervoor dat je checklist zeer concreet én haalbaar is. Schat de tijd realistisch in. (Niet te veel dus, stel prioriteiten!) Voorzie in je planning ook héél concreet tijd om leuke dingen te doen. Wat is dat dan voor jou? En wanneer voorzie je dat 'ontspanningsblok'? Hoeveel tijd geef je jezelf hiervoor?

Het lijkt onnozel en saai om ook het weekend te plannen, maar je zal zien, het zorgt er wel voor dat je doet wat je te doen hebt, met volle focus, én je ook écht kan ontspannen en genieten van dat welverdiende weekend!PS: Wil je geen enkele blogpost missen?
Heb je graag op geregelde tijdstippen inspiratie over dit onderwerp?
Schrijf je dan meteen hier in. Uitschrijven kan altijd.
opruimen_kiezen_minder_overzicht_structuur_routine_chaos_meertijd_geld_besparen_systemen_exclusief_proactief_leiderschap_rust_efficiënt_gemakkelijk_leven

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page