top of page
  • Sofie De Keyser

Behandel je spullen 'like a boss'

Bijgewerkt op: 21 okt. 2021

Ben jij de baas over je spullen of zijn je spullen baas over jou?

Ik verkies - uiteraard - het eerste!

Hoe doe je dat?


Zorg dat alle spullen een VASTE PLAATS hebben. Deze vaste plaats moet LOGISCH zijn én -minstens even belangrijk- AFGEBAKEND.


De LOGISCHE plaats voor iets is zo dicht mogelijk bij waar je die spullen effectief gebruikt. (Zo is de stap naar terug opruimen het makkelijkst!) vb. velen gebruiken geneesmiddelen in de keuken, maar bewaren ze elders vb. de schoenkast staat aan de achterdeur, maar alle gezinsleden komen binnen aan de voordeur vb. het hockeygerief van je zoon ligt op zijn kamer, maar hij moet ze gewoon meenemen in een tas, dus dichtbij de deur om naar buiten te gaan zou handiger zijn ... Kijk maar eens rond. Ik ben er zeker van dat je spullen vaak niet volgens deze logica georganiseerd zijn.


Je geeft elke categorie spullen dus een vaste én logische plaats én bovendien BAKEN je die plaats duidelijk AF. Vb. voor mijn plastic dozen, brooddozen, drinkbussen ed (ja, een ergerlijke categorie om op te bergen!) heb ik 1 grote keukenlade voorzien vb. voor mijn kleedjes heb ik 1 apart hanggedeelte in mijn kleerkast vb. Voor gezelschapsspelletjes heb ik de onderkant van een kastje in de woonkamer voorzien. vb. alle dekbedovertrekken moeten in 1 bepaalde lade passen vb. het gerief om schoenen te poetsen moet in 1 bepaalde doos passen, ... ...

De werkwijze is heel eenvoudig: Past de voorziene categorie niet meer op de voorziene (afgebakende) plaats? Dan moeten er spullen weg, zodat het er terug in past en overzichtelijk is. Koop dus niet zomaar opbergplaats bij, zorg ervoor dat alles past in de kasten en andere opbergsystemen die je nu al hebt.


Als je deze tips toepast, gaat opruimen véél makkelijker. Ik beloof het! - alles is snel en dichtbij terug op zijn plaats gelegd - het wordt nooit écht te veel want jij houdt je afgebakende zones binnen de perken!


En nu, hop, aan de slag! Who's the boss?PS: Wil je geen enkele blogpost missen?
Heb je graag op geregelde tijdstippen inspiratie over dit onderwerp?
Schrijf je dan meteen hier in. Uitschrijven kan altijd.
opruimen_kiezen_minder_overzicht_structuur_routine_chaos_meertijd_geld_besparen_systemen_exclusief_proactief_leiderschap_rust_efficiënt_gemakkelijk_leven


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page