top of page
  • Sofie De Keyser

Hoe win je het gevecht met de 'pottekeskast'?

Bijgewerkt op: 21 okt. 2021


De 'pottekeskast' ...

Een bron van frustratie voor velen, Helaas ook een noodzakelijk kwaad ...


Met deze tips, maak je er het beste van!


- Er zijn kei veel leuke doosjes te koop, zeker ook voor kinderen. Maar laat je niet vangen! Al die verschillende formaten, dat betekent miserie in je kast. Ga voor een beperkt aantal formaten en soorten, doosjes die bovendien stapelbaar zijn.

Te saai voor de kids? Laat ze zelf de doosjes versieren (mits nog steeds afwasbaar) of laat ze er iets op tekenen met permanent markers? Plezier verzekerd!

- Baken de ruimte die je voorbehoudt voor de pottekes af. Ruimte te vol? Tijd om te ruimen! Als het kan, reserveer er een lade voor, veel overzichtelijker dan een gewone kast.


- Ga er nu al eens door. Welke potjes gebruik je veel en vaak? En welke nooit? Doe die laatste weg en koop er desnoods bij van je favoriete (stapelbare!) soort. (Zo was er onlangs een vriendin die zei dat ze elke morgen nog de favoriete brooddoos van haar dochter stond af te wassen, want ze wil alleen deze. Ja, simpel he, koop er zo nog 1 en doe de niet gewilde weg! 😉)


- Je kan ook enkele plastic bakjes vervangen door glazen exemplaren. Tegenwoordig vind je heel wat glazen ovenschalen, in veel verschillende formaten en met passend plastic deksel. Ik gebruik ze voor overschotjes eten, om slaatjes in te maken, om iets in te vriezen, om op te warmen, als ovenschotel, ... ze zijn multifunctioneel, makkelijker af te wassen en drogen dan plastic, gezonder, mooier, beter voor het milieu, ...


Allé vooruit, zet je er even aan. Op max 30 minuutjes is dat klusje geklaard en je bent weer gerust.PS: Wil je geen enkele blogpost missen?
Heb je graag op geregelde tijdstippen inspiratie over dit onderwerp?
Schrijf je dan meteen hier in. Uitschrijven kan altijd.


opruimen_kiezen_minder_overzicht_structuur_routine_chaos_meertijd_geld_besparen_systemen_exclusief_proactief_leiderschap_rust_efficiënt_gemakkelijk_leven

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page